onsdag 2. januar 2013

Nytt år, nye reiseplaner

De første ukene etter at vi kom hjem føltes det ganske godt å være nettopp hjemme. Men etter sommeren som uteble, høsten som regnet bort og vinteren som førte til rekordhøye strømregninger er vi alt annet enn fornøyde med å være nettopp hjemme...

Ski var gøy hele veien hjem fra butikken til de ble festet på beina. Ikke engang dresser i tusenkronersklassen kombinert med mormors hjemmestrikkede ulltøy holder varmen i de ikke-vintervante ungene våre. Og etter en femten prosent vektøkning som følge av den tradisjonelle overspisingen jul i Norge medfører er vi til og med lei av all den norske maten vi savnet mens vi var på tur...Det eneste riktige nå er derfor å reise bort igjen...


Hadde det ikke vært for mangelen på penger og fri hadde vi glatt lagt ut på en ny jorden-rundt reise. Mens vi venter på lottogevinsten som skal gi oss muligheten til å realisere de drømmene igjen får det bli med noen "småturer". Første tur har avreise snart. Da går turen til vårt andre hjem; Gran Canaria. Her har vi bodd noen år, så vi er så godt som lommekjent på øya. Vi reiser sammen med hele storfamilien og skal også møte noen gode venner der nede. Oppholdets varighet er tre uker.

Mange mener øya er blodharry og forbinder den med bleike, fulle nordmenn og gjerrige pensjonister. Dem er det selvsagt mange av. Men øya har også mye bra å by på. Etter å ha bodd her noen år vet vi hvor man får servert god mat, hvor man shopper, hva som er verdt å se og ikke minst hvor solen skinner. Vi håper å få delt noen av våre favoritter blant de overnevnte underveis som kanskje kan være til nytte for andre som kunne tenke seg å reise til den beryktede kanariøya. Det er tross alt det safeste stedet å reise til i Europa om en ønsker sol og varme midt på vinteren.


Vi giftet oss i Sjømannskirken i Arguineguin i 2010. Det ble desverre alt annet enn et drømmebryllup. Den opprinnelige brudekjolen forsvant, mannen ble arrestert av politiet og banket opp i utdrikkingslaget sitt og noen heldige innbruddstyver var og forsynte seg i huset vårt og fikk med seg verdier for nærmere 100 000 (....deriblant fotoutstyret til bryllupsfotografen). Og på selve bryllupsdagen stilte bruden med øyekatarr og brudgommen med omgangssyke. Bryllupsreisen ble vi også snytt for. Men nå skal vi ta igjen det tapte...


...for mens vi er på Gran Canaria overlater vi ungene til besteforeldrene og reiser på cruise med Thomson Majesty. I løpet av en uke skal vi innom La Palma, Madeira, Tenerife, Lanzarote og Marokko. Vi krysser fingrene for at været holder slik at vi kommer oss trygt i land i alle havnene.


Etter tre uker på Gran Canaria reiser vi hjem til nordlandet igjen hvor vi skal prøve å holde ut helt til juni kommer. Da står årets sommerferie på tur, og turen går til Thailand hvor vi skal tilbringe tre uker. For som mange har fått med seg har Norwegian endelig lansert sin direkterute til Bangkok. Og vi var så heldige å sikre oss noen av de billigste billettene.

Orginalt nok reiser vi tilbake til Cha Am, hvor vi har leid akkurat samme leilighet som vi bodde i sist vi var der. Dette av den enkle grunn at vi kommer i regntiden, og da er dette det området med størst sjanse for fint vær. Vi avslutter selvsagt med noen dager i Bangkok. Med på turen har vi et vennepar med barn, og vi gleder oss til å vise dem landet vi ble så glad i på reisen vår.


Godt nytt år!
-vi gleder oss til fortsettelsen

2 kommentarer:

  1. Herlig :) Det kribler i kroppen etter å reise, så mens vi fortsetter å drømme så får vi følge dere tett :)

    SvarSlett
  2. Hei

    Har du lyst til å dele reiseopplevelsene deres med oss?
    Send oss gjerne en mail post@reismedbarn.no på www.reismedbarn.no

    Mvh Charlotte & Jannecke

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et ord eller to så vi vet at du har vært her!