BUDSJETT

Da vi begynte å planlegge denne turen lette vi mye på nettet for å finne ut hvor mye en slik tur koster. Det var vanskelig å finne info om et slikt reisebudsjett, og for å kunne hjelpe andre som planlegger en lignende tur, har vi derfor valgt å legge budsjettet vårt ut her. Det finnes nok ikke noe fasitsvar når det kommer til hvor mye penger man trenger på en slik tur. Det kommer an på så mange ting; hvor enkel standard kan man bo på, hvilken mat man spiser, hvor mye man shopper, hvor mange arrangerte utflukter man vil være med på og hvor dyre vaner man har. 


Dette endte vi opp med å bruke:

Flybilletter: 62 000
Leiebil: 30 000
Forsikring: 14 000
Vaksiner: 5 000
Visum:2 000
Utstyr:15 000
Tog: 2000
Dagsbudsjett a 1300kr x 266dager= 356 000

Totalt budsjett for hele turen ble 478 000,-


Thailand(60 dager): 800 kr/dag (Hvor 350 gikk til overnatting)
Med dette budsjettet i Thailand bodde vi bra, og vi spiste ute hver dag. Gjerne både lunsj og middag, men på billige restauranter- som det er flust av i Cha Am. I Cha Am leide vi et stort rekkehus med tre soverom, 3 bad, svømmebasseng i hagen og vaskehjelp. Vi shoppet så mye at vi måtte sende hjem en stor eske med ting da vi reiste videre. Når vi skulle reise noen steder leide vi oftest bil med egen sjåfør. Vi kunne klart oss på et mye lavere budsjett her.

Singapore (11 dager): 2000 kr/dag (Hvor 850 gikk til overnatting)
I Singapore bodde vi på et hotell/hostel med veldig enkel standard. Overnatting i Singapore er dyrt, og det hjalp nok ikke på at vi var her midt i høysesongen. Det er fullt mulig å spise billig i Singapore, på en av de mange food-courtene. Her kan man få seg en middag til 20 kr. Skal man spise på ordentlige restauranter koster det mye mer, men det er fortsatt mye billigere enn i Norge. Kiosker og dagligvarer er dyrt. Norske priser. Taxi er veldig billig. Det som gjorde at budsjettet her ble så høyt var at det er veldig mye å finne på i Singapore, og det meste koster penger. Når det kommer til fornøyelsesparker og slikt er prisene veldig høye i forhold til Thailand, men likevel mye lavere enn for eksempel Norge og Australia. 

Malaysia (7 dager): 1300 kr/dag (Hvor 600 gikk til overnatting)
Vi hadde bare 7 dager i Malaysia, og oppholdt oss kun i Kuala Lumpur. Man bruker gjerne mer penger i storbyer enn ellers, og kortere opphold gir et høyere dagsbudsjett. Vi kunne nok bodd mye billigere, og mye av pengene her gikk til overpriset mat på hotellet, så her kunne vi nok klart oss med et lavere budsjett. 

Australia (65 dager): 1200 kr/dag (Hvor 500 gikk til overnatting)
Prisnivået i Australia er som i Norge. Vi var heldige og fant noen gode tilbud på leiligheter, hvilket gjorde at vi bodde bra under hele oppholdet. Det er billig å spise junk i Australia. Hele familien kan spise seg mett for under hundre kroner på McDonalds, mens sunn mat er dyrt. Med vårt budsjett lagde vi det meste av maten selv. Utflukter og aktiviteter koster flesk, og det er mye å bruke penger på. Vi levde greit i Australia med dette budsjettet, og det ble til og med rom for en god del shopping. Leiebil kom utenom dette dagsbudsjettet.

New Zealand (10 dager): 1400 kr/dag (Hvor 600 gikk til overnatting)
New Zealand er hakket billigere enn Australia. Det var enklere å finne billig overnatting her, og standarden var mye bedre. Her spiste vi stort sett ute og bodde bra. Vi hadde et kort opphold her, og da blir dagsbudsjettet høyere. Hadde vi vært her lengre ville budsjettet vært MYE lavere.

Fiji (28 dager) 1200 kr/dag  (Hvor x gikk til overnatting)
Siden hele reiseplanen på Fiji endret seg, og vi fikk mange ekstrautgifter grunnet sykdom (som forsikringen dekte) er det vanskelig å sette opp et eksakt budsjett her. Det opprinnelige budsjettet vårt var 1200 kroner dagen. Og det holdt fint. På backpackersteder. I Nadi er det enkelt å finne billig overnatting så lenge man ikke er kresen. Vi bodde ok for 200 kroner natten. Det er også billig å spise der. 50 kr for en ok middag. Det er dyrt å ta båt ut til øyene, så det er her pengene ryker. En enveisbillett med Yasawa-flyer koster ca 500 kroner. Mange kjøper BULA-pass slik at de kan reise så mye de vil med båt. Det kan være lurt å sjekke hvor mange øyer man skal besøke før man kjøper dette. Det lønner seg med enveisbilletter om man ikke skal besøke så mange øyer, og de fleste stedene har egne nettsider slik at man kan booke overnatting/sjekke priser på forhånd. På øyene betaler man vanligvis en pris pr natt som inkluderer tre måltider. Vi betalte 600-700 kroner natten for vår familie. Så kommer utflukter og drikke i tillegg. Skal man bo på steder med litt bedre standard (type varmt vann i dusjen, uten bedbugs +++) ute på øyene må man fort opp i 1500 kroner natten for en familie. Vi fikk også prutet oss til rom med frokost på en femstjerners resort til 800 kroner natten, så alt er mulig. Der benyttet vi oss mye av barneklubb/barnevakt til 20 kroner timen. Å feriere med barn på Fiji kan altså gjøres ganske rimelig sammenlignet med mange andre ferieland.

Hawaii (16 dager) 1200 kr/dag (Hvor 500 gikk til overnatting)
Siden Hawaii skiller seg ut fra resten av USA på mange måter tar vi det som en egen post. Det var ikke så veldig lett å finne billig overnatting i Waikiki, men vi kom greit ut av det til slutt med 500 kroner natten inkludert internett og frokost. Mye er dyrere på Hawaii enn resten av USA, spesielt i turistifiserte Waikiki. Bleier, frukt, vann++ det meste i matbutikkene koster litt, men er likevel langt billigere enn både Australia og Norge. (bortsett fra bleiene da. Norge selger nok verdens billigste bleier) På budsjettet vårt rakk vi over en del shopping (Surfemerkene var 40 % billigere her enn i Australia) og litt utflukter også. Inngang til akvarium og Zoo var noe av de billigste vi har besøkt på turen. Å gå ut å spise på restauranter er bortimot norske priser, mens fastfood er billig.

USA (66 dager) 1435/dag (Hvor 350 gikk til overnatting)
USA er både billig og dyrt. Det var overraskende lett å finne billig overnatting. Selvsagt dyrere i storbyene, men selv midt i New Orleans, San Francisco og Las Vegas var det billig overnatting å oppdrive. Vi bodde mest på moteller, og standarden var ganske grei. Orlando er veldig mye billigere enn andre steder, og her fant vi et stort rekkehus til bare 260 kroner natten. Når det gjelder mat, kan man spise veldig billig. En meny på Mcdonalds får man for under 40 norske kroner. Shopping er VELDIG billig, og det er her pengene flyr. Kjente merkeklær til 1/3 av hva man betaler i Norge. Fornøyelsesparker er det mange av, og de koster en del. Med vårt budsjett har vi shoppet MYE, bodd enkelt, spist billig og opplevd mye.

Island (3 dager) 2400/dag (Hvor 800 gikk til overnatting)
Prisnivået på Island er ganske likt det norske. Det er litt billigere å shoppe her, siden man får igjen momsen ved utreise. Mat er litt billigere, men ikke nevneverdig. Her hadde vi et kort opphold, og da ble dagsbudsjettet høyt. Vi betalte for en natt ekstra på hotellet, slik at vi kunne sjekke inn tidlig om morgenen, så egentlig kostet overnattingen 600 kroner natten. Det var imidlertid vanskelig å finne billig overnatting her midt på sommeren. Gjennom hele vinteren har vi fått tilsendt lokketilbud på 300 kriner natten fra booking.com, men de var ikke å oppdrive i Juli. Et standard rom kostet da fort 1200 kroner natten, altså typisk oslo-priser. Noe det er mye å spare på her er å velge shuffle-bus til og fra flyplassen i stedet for taxi. Man hentes og leveres ved hotelldøren, men til 1/3 av hva det koster med en taxi.









4 kommentarer:

  1. Hei.

    Jeg takker for en superfin blogg og så detaljert. Jeg har fulgt bloggen siden mars, da vi begynte å leke med tanken på å reise jorden rundt. Vi har 2 gutter på snart 9 og 10,5 år. Mannen min mente at en slik tur ville være altfor dyr og nesten umulig. Bloggen deres har ovebevisst ham :) Vi reiser november 2013. Takker for at dere har skrevet ned en fantastiskt budsjettoversikt. Da kan man se hva man kan regne med. Tror kanskje vi må regne med litt ekstra siden gutta våre er eldre. Vi regner med å være på reisefot i 4 mnd. Usa på tvers fra NY til LA, så opp til SF. Videre til Hawaii, så Fiji, deretter Australia og Malaysia og Thailand og Kambodsja. Vi er litt usikre om vi skal innom New Zealand. Hva syns dere. Gutta er opptatt av Ringenes Herre og det hadde vært fint å se Hobitt land.
    Tusen takk for en FLOTT blogg. Den har virkelig vært til inspirasjon. Gutta her syntes også bloggen var fin:)
    Hilsen Wenche Mauritz m/fam.

    SvarSlett
  2. Heisann!

    Så heldige dere er som skal ut på tur. Reiseruten høres helt topp ut. Det beste av det beste. Jeg ville absolutt lagt inn stopp i New Zealand. Det koster nok ikke mye ekstra, vet Air Asia flyr mellom NZ og Asia, så om man følger med der kan fort få til en billig stopp. Og guttene deres kommer nok til å elske Hobbiton! Og Rotorua var bare helt fantastisk. Avstandene der er ikke så ille, så man kan få med seg mye på en kort stopp!

    Med eldre barn går det jo fort litt mer. Vår lillebror gikk gratis inn på det meste, så vi sparte litt der. På overnattingen derimot er det ikke store forskjellen, for der sover som regel alle barn under 18 gratis.

    ...og på Fiji MÅ dere bare komme dere bort fra hovedøya og oppleve litt av det "ekte" Fiji. Moro for alle aldre :)

    Kos dere med planleggingen. Det er virkelig halve opplevelsen!

    SvarSlett
  3. Hei igjen.
    Takker for svar :)
    Det blir nok da en stopp innom New Zealand :)

    Wenche

    SvarSlett
  4. Hei!

    Vi reiser også i november 2013 med gutter på 12 og 13 år. Vi har reist før vi fikk barn (1999) og reiseruten blir nokså lik den vi tok da. Dette er nok fordi gutta har hørt om stedene vi har vært og de ønsker også å reise dit, dessuten er det alltid nye ting å oppdage - ikke minst skal vi kose oss i varmen. Vi skal til Thailand, Maylasia, indonesia (Bali), Australia, New Zealand, Hawaii og La. Fikk dessverre ikke med oss Stillehavet denne gangen fordi hun som solgte oss billettene sa at det var stormer der og at flytransporten da var ustabil. Men er så mange steder vi ønsker å dra til at vi må nok ta oss en tur til.... Vi skal reise i 5mnd og har et budsjett på 500 000,-. Men da har vi planer om å bo greit og gå mye ut å spise, har prøvd lavbudsjettvarianten og stiller høyere krav nå. Bestemte oss for ikke så lenge siden så nå planlegges det for fullt.

    Det er også er spennende for gutta er at det kan kalles jorden rundt tur slik vi reiser - en opplevelse for livet!!!

    Mvh Vigdis

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et ord eller to så vi vet at du har vært her!