søndag 8. juli 2012

Island

Vikinger, varme kilder, isbreer og islandshester. Naturopplevelsene står i kø på Island, som ved første øyekast kan minne om både Svalbard og Finnmark. Tre dager her var alt for lite, for Island overrasket virkelig. I tillegg til den flotte naturen kunne de by på både shopping og matglede. En verdig avslutning på en 270 dagers ferie.



I det vi ankommer Island føler vi oss nesten litt hjemme. Og det er jo ikke så rart, for Island er jo litt norsk i grunn. Det var tross alt vikingene som oppdaget dette landet på slutten av 800-tallet. Mye har nok endret seg siden den tid, men de som husker noe fra leksjonene i norrønt på videregående kjenner fort igjen språket her. For det islandske språket er det skandinaviske språket som har endret seg minst siden denne tiden. Og Islenderne tviholder på språket sitt. Vi er overrasket over hvor lite engelsk de snakker her. På flere cafeer/butikker måtte de hente andre ansatte for å ta imot bestillinger på engelsk, da de som sto der ikke forsto et kløyva ord.


Nærheten til Norge merkes. Gleden var STOR da vi fant en godteributikk som hadde kjente og kjære ting i hyllene.


Vi har leid oss inn i en liten leilighet midt i Reykjavik.Reykjavik er en levende og fargerik by. Her er alltid noe å finne på. På lørdag kom vi over et loppemarked, hvor vi fant noen kule, billige klær.


Her er det veldig barnevennlig. Tror nesten dette er den mest barnevennlige byen vi har besøkt. Her er alt fra lekeplasser...



...og fontener...


...til tavler midt i handlegaten som ungene kan tegne på.


Det er alltid så hyggelig å komme til byer som har en god gammeldags handlegate. Det finnes et stort kjøpesenter her også, men sjarmen er jo å vandre ned handlegaten.


Her finnes mange kule butikker. Flere bruktbutikker, og også noen dyre perler. Vi fant den kuleste barnebutikken her, og når de hadde 50 prosent avslag + at vi får igjen 25 prosent ved utreise ble det ganske billig i grunn.

Det er ikke så varmt her, selv om det er sommer. 15 friske grader. Men det er nok av varme kilder på Island. Som disse som pumper varme ut...


...slik at det blir varmt nok til å benytte seg av en av de mange solsengene som står rundt omkring i byen.


Siden dette er de siste par dagene av en veldig lang ferie tok vi livet litt med ro mens vi var her. Vi vandret rundt i gatene, shoppet, spiste god mat og prøvde å ikke tenke på at vi i løpet av uken er tilbake på jobb igjen begge to. Og JETlagget har virkelig slått inn her. Vi har vært våkne om natten og sovet til langt utpå formiddagen. Vi skulle egentlig brukt en dag på å kjøre litt rundt på øya for å se litt mer, men det ble det ikke tid til denne gang. Kanskje blir man litt mettet på opplevelser etter ni måneder. Vi er ikke like gira som vi var på de første destinasjonene hvor vi prøvde å rekke over ALT. Noen ganger er det faktisk godt å bare være.


En ting vi fikk med oss var et bad i den blå lagunen. Og det var fantastisk deilig. Ganske kjølig å kle seg i badetøy, når det er såpass kaldt ute. Men det hele var glemt i det vi plasket uti lagunen, som holder en temperatur på 37 - 40 grader.


Etter et langt bad tok vi turen innom restauranten på anlegget. Lava restaurant skal være en av de bedre restuarantene på Island, og de skuffet ikke. Vi fikk servert det møreste lammet vi noensinne har spist.

Det er så mye mer vi skulle gjort på Island, og vi kommer gjerne tilbake. Kanskje en langweekend hit bare for de voksne hadde vært noe. For mange av de tingene vi kunne tenkt oss til å gjort er ungene uansett for små til. Som ridetur på islandshester.

Men det får bli en annen gang. For i morgen vender vi nesen hjemover. Nydelige Nordland neste stopp!











2 kommentarer:

  1. Tusen takk for en utrolig fantastisk leseropplevelse!! Har lest hele bloggen og det er enormt inspirerende å se alle plassene dere har vært og hvor godt alt er planlagt! I tillegg til alle de flotte bildene. Kjenner at reisefeberen stiger.. Vi har tre barn som vi skal ta med til Australia i 2 mnd sommeren 2014. Må bare spare ferdig først... Blir ikke like lenge som dere, men de to eldste begynner snart på skolen så da må vi begrense oss til langturer i skoleferien....tusen takk for tips til alle steder å besøke og hvordan en praktisk best mulig planlegger og gjennomfører en slik tur! Tenker det tar litt tid å komme inn i den normale hverdagen etter en slik tur og ønsker dere alt godt. Neste tur er vel snart planlagt..:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig tilbakemelding, fint at noen kan plukke opp noen tips fra oss!

      Akkurat nå er det godt å bare være hjemme faktisk, selv om det er litt tomt og rart og verken planlegge eller reise :)

      Misunner dere 2 mnd i Australia. Sammen med Fiji er det favorittlandet vårt etter denne turen, og et sted vi drømmer oss tilbake til. Men så er det jo langt unna, og koster litt å komme seg dit. Så vi må nok spare leenge før vi kommer oss tilbake dit!

      Kos dere med planlegging av Australiatur. Planleggingen er halve reiseopplevelsen :)

      Slett

Legg gjerne igjen et ord eller to så vi vet at du har vært her!