søndag 2. februar 2014

Cruise til Kanariøyene, Madeira og Marokko

Mens vi planla et tre ukers langt opphold på Gran Canaria i januar 2013 kom vi over et cruisetilbud som var så billig at vi ikke kunne la være. For bare 3000 norske per pers fikk vi en ukes cruise med all inclusive. Minuset(?) var at alle seilingene i januar var forbeholdt voksne, så vi måtte forlate ungene hos besteforeldrene da vi kastet loss...



Mammaen har testet ut Cruise tidligere med blandede følelser, og var nok hakket skeptisk til hvordan dette skulle gå. Hun blir nemlig lett sjøsyk, noe som kan sette en demper på stemningen på slike turer. Og skepsissen skulle vise seg og være begrunnet, for hun ble nettopp sjøsyk. Hvilket førte til stort inntak av reisesyketabletter. Noe som igjen førte til søvnighet, så det ble ikke sene middager med påfølgende drinker og festligheter. 



Vi reiste med Thomson Majesty et ganske lite cruiseskip fylt til randen med engelskmenn, hvor gjennomsnittsalderen var godt over 70+. For billettene kjøpte vi på Thomsons nettsider, og her kan man kjøpe både fly og cruise fra nettopp England. Hvilket de fleste hadde gjort. Og da hadde de betalt godt for flybillettene. Mange vi snakket med var overrasket over hvor lite vi hadde betalt for vår tur, og at det i det hele tatt var mulig å bestille slikt på egenhånd og bare troppe opp. Men det er altså fullt mulig, og økonomisk sett veldig lurt. Vi følte oss bare halvsmarte da vi vandret rundt på havnet i Las Palmas og lette etter det rette skipet, og ikke minst inngangen. Men da vi først hadde kommet oss ombord var alt i skjønneste orden. 



Ombord var livet ganske enkelt og ukomplisert. Her dreide livet seg stort sett om en ting: Å spise. Vi startet med frokost, etterfulgt av snacks før det var tid for lunsj, etterfulgt av ettermiddagste og snacks, og så avslutten vi med middagen. Og var man fortsatt sulten etter denne kunne man fortsette rett til late snacks og midnight snacks. De uformelle inntok middagen ved buffeten, som hadde forskjellig tema hver dag, mens de med tildekkede knær kunne spankulere til a la carte restauranten. Hvis man skulle påpeke noe negativt er det at man blir tvangsplassert på store bord sammen med andre gjester, så hvis man har problemer med taleinstrumentet er ikke dette rette stedet. Heldigvis ikke noe problem for vår del, men de romatiske sterinlysmiddagene uteble. 

Foruten mat kunne man også nyte god drikke opptil flere steder ombord. Det var også flust av underholdning, og ulike temakvelder, som karaokeaften,  bassengquiz og det som verre var. Det meste var nok tilpasset de over 70, grunnet den høye snittalderen, så vi holdt oss til Casinoet og drinkene. 

Når vi la til Kai kunne man velge å melde seg på arrangerte turer, eller utforske på egenhånd. Siden vi har angst for førstnevnte valgte vi utelukkende sistnevnte. 



Vårt første stopp på turen var den sjarmerende lille øya La Palma. 
Hit kom vi på en søndag, så mye var stengt. Men vi brukte dagen på å vandre rundt i hovedstaden, handle litt i små koselige butikker og bare ta livet med ro uten barn. 



Neste stopp var Madeira.



Her tok vi fjellheis opp til toppen av den bratte hovedstaden Funchal...



 ...og ned bar det i spesieldesignede kjelker?! Det var en merkelig opplevelse å skli ned på asfalt, men det var både morsomt og litt skummelt. Anbefales absolutt. Dette hadde nok ungene likt! Vel nede spiste vi en deilig lunsj i den fantastiske hovedstaden. Madeira var grønt, frodig og spennende. Hit vil vi tilbake!



Så ventet en hel dag på sjøen før vi var fremme til neste stopp: Marokko! Mammaen var her på Chartertur for 16 år siden, og var spent på om hun ville kjenne seg igjen. Og det gjorde hun. Agadir har modernisert seg betraktelig siden da, og kontrastene er store fra strandpromenaden med fancye restauranter og butikker...



...til markedet lengre opp hvor man ser tiggere, blir tilbud å kjøpe narkotika og selgerne står i kø for å lure deg. Her var mye spennende å se på, men samtidig var det litt slitsomt. De er veldig pågående her, og taxisjåføren ble ganske hissig når han innså at vi ikke ville bli kjørt dit han ønsket å kjøre oss. For her handler alt om å selge og få solgt.



Etter Marokko ventet Lanzarote. Her hadde ingen av oss vært tidligere. Vi startet med shopping i hovedstaden før vi kapret en taxi som tok oss med til Puerto Del Carmen, feriebyen på sørsiden av øya hvor vi fant et kjøpesenter med kjente butikker, McDonalds og et svært lekeland på toppen av senteret. Her skulle ungene vært.



Puerto Del Carmen var et ganske idyllisk lite sted som samtidig hadde det man trengte for en vellykket familieferie. Så det kan absolutt anbefales som reisemål med barn. 



Siste stopp var Puerto del Cruz, hovedstaden på Tenerife. Her har vi vært tidligere, så vi viste hva vi skulle bruke dagen til; nemlig shopping. Her er prisene greie og utvalget godt, så vi shoppet til den store gullmedaljen. Vi hadde en hel dag til rådighet her, så hadde vi hatt med ungene hadde vi nok brukt dagen litt annerledes. På Tenerife finnes et av Europas beste badeland og også en av de største og mest anerkjente dyreparkene for den som liker slikt. Her er nok å finne på om en reiser med barn. 

Alt i alt var Cruise en grei opplevelse. Du kommer deg fra A til Å mens du sover, og slik får du sett mye på kort tid. Sjøsyken satte sin demper på stemningen, men erfarne cruisere sier at dette kunne vært unngått ved og reise med et større skip. Så får tiden vise om det blir cruise med barn etter hvert. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen et ord eller to så vi vet at du har vært her!