fredag 29. juni 2012

California

Etter Las Vegas kjørte vi straka vegen til California. Første stopp var Palm Springs, byen midt ute i ørkenen, som takket være enorme mengder kunstig vanning har blitt en frodig liten oase. Palm Springs har vært et populært tilfluktssted for skuespillere og andre kjendiser i en årrekke. I tillegg til kjendiser er byen populær blant homofile, og i dag utgjør de skeive nesten femti prosent av innbyggertallet.

Det var VARMT å komme til Palm Springs. Vi trodde nesten ikke det kunne bli varmere enn det var i Vegas, men der tok vi feil. 42 grader i skyggen, og helt vindstille ved bassengkanten. Solen var så sterk her at man ble solbrent bare ved å gå fra rommet til bilen uten solkrem.


Siden det var så varmt tenkte vi at det var perfekt å bruke tiden her i et badeland. På hotellet møtte vi imidlertid en avdanket modell som kunne fortelle oss at byens badeland var bortimot verdens ekleste. Hvor barn både tisset og bæsjet i bassenget uten at noen brydde seg. Hun anbefalte at vi heller tok turen opp på fjellet, hvor utsikten var på topp og temperaturen langt mer behagelig. Smarte som vi er, fulgte vi selvsagt rådet hennes.


Vi entret vognen på 806 meters høyde og slapp ut på 2596 meter. Turen opp tok 10 minutter, og underveis snurret vi vognen 360 grader slik at vi fikk sett både inn og ut. Ingen tur for de med høydeskrekk. Dette er visstnok verdens største roterende fjellheis. 

(De liker å bruke ordene verdens og største sammen i USA..)



Det var et rikt dyreliv som ventet oss på toppen. Her kan man finne alt fra ekorn til fjelløver (!) Ekorn har vi sett mange av i USA. Både i tretopper og inne på kjøpesentrene. Men aldri så nærme som her. De var tydelig vante til å bli foret av turister, for de kom helt oppi fangene våre...


...andre var litt mer tilbakeholdne og vanskeligere å oppdage.


18 forfriskende plussgrader ventet oss på toppen. Det syntes storesøster var kjempeiskaldt. Så kaldt at hun insisterte på å kjøpe en boblejakke i suvenirbutikken. Heldigvis solgte de slikt der, for her er de vant til kaldt vær. På vinteren reiser nemlig folk opp hit for å gå på ski!


Det var masse turstier man kunne følge på toppen. Her kunne man også campe om man hadde utstyr og tillatelser i orden. Ungene syntes det var GØY å samle kvister og kongler igjen. Dette var nesten som å gå i skogen hjemme!


Ellers ble det late dager i Palm Springs. Her var flust av flotte restauranter. Vi rakk å prøve ut hele to thairestauranter. For i Thailand ble vi hektet på rød curry. Så vi bare må ha det. Thaimat er ganske rimelig i USA. I alle fall som lunsj, for da vanker det som regel tilbud. Inkludert både tips og drikke havner regningen sjeldent over 200 kroner for hele familien. Det er særs viktig å tipse i USA. 18 % er ganske standard. Både i taxier og på restauranter. Gjerne mer om man er ekstra fornøyd. 20-30 % er ikke uvanlig. Så må man tipse parkeringsfyren, og vaskedamene og det som er. Tungvint system i grunn.



Etter Palm Springs sto en kort etappe for tur. Bare to timer i bilen, så var vi på plass i Hollywood - midt på "Walk of Fame". Det skulle bare vært to timer i alle fall. Men det tok ganske mye lengre. Trafikken i Los Angeles var HELT crazy. Kø fra ende til annen. Mammaen har vært her før, da uten bil, og akkurat da vi satt der i bilen og ventet (...og ventet...og ventet) kom vi på at vi kanskje kunne parkert litt utenfor og tatt banen inn...For man kan jo klare seg uten bil noen timer.


Morsom plass. Fylt til randen med selgere, demonstranter og fargerike mennesker. Både forkynnerne...


...og menn i dameundertøy var på plass.


Mange har kledd seg ut for å tjene til livets opphold, og slik kan man for en dollar få knipse et bilde sammen med kjente fjes...


...og pappaen var så heldig at han gikk rett på selveste Jamie Foxx.


Det er nok av museer og slikt i området, og vi tok turen innom Ripleys Believe it or Not. Her får man presentert utrolige ting, og lærer MYE rart. Som hvordan man krymper menneskehoder... 


...og vi fikk selvsagt kikket på verdens høyeste mann, verdens laveste mann og ikke minst verdens feiteste mann.  Dette var morsomt for alle aldre.

I morgen kjører vi til San Francisco hvor vi skal levere bilen og nyte den siste uken av turen til fots - midt i hjertet av San Francisco.

1 kommentar:

  1. Fremdeles vil jeg vel si at jeg ikke er det minste misunnelig altså!! Vi nyter jo virkelig varmen og sola og alt det spennende Norge har å by på mener jeg! ;) kos dere videre og nyt mens dere kan!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen et ord eller to så vi vet at du har vært her!